Συγκομιδή

 

Η συγκομιδή της ελιάς θεωρείται ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια της ελαιοκαλλιέργειας για την παραγωγή ελαιολάδου. Για τον λόγο αυτό συλλέγεται με μεγάλη προσοχή και γίνεται η απαραίτητη επιλογή των ελιών που είναι κατάλληλες για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Ενώ η μεταφορά στο ελαιοτριβείο γίνεται αυθημερόν για να έχουμε ένα ελαιόλαδο με τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

PARAGVGH-EPEXERGASIA-2

Επεξεργασία 

 

Στην συνεχεία η ελιά συνθλίβεται με μηχανικά μέσα τα οποία είναι κατασκευασμένα από εγκεκριμένα, πιστοποιημένα υλικά έτσι ώστε να εξαχθεί το πολύτιμο λάδι της. Κάθε παρτίδα μετράται για να προσδιοριστεί η οξύτητα του παραγόμενου ελαίου ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα. Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ειδικές δεξαμενές υπό ελεγχόμενες συνθήκες.

Θρεπτικά Συστατικά

 

Σύμφωνα με μελέτες από κλινικές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι το ελαιόλαδο συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στον ανθρώπινο οργανισμό. Συμβάλει στην πρόληψη και προστασία του οργανισμού από πολλές ασθένειες. Όσοι καταναλώνουν συστηματικά ελαιόλαδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Παράλληλα έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ελαιόλαδου μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Συμβάλει στην λειτουργία διαφόρων οργάνων του σώματος όπως το συκώτι και την χολή ενώ αυξάνει την καλή χοληστερίνη και μειώνει την κακή. Για τον λόγο αυτό η κατανάλωση του αποτελεί ένα σημαντικό σύμμαχο για την υγεία.